Further & Higher Education

Royal Holloway Student Residences

Competition winning design for large new student village at RHUL – soon to be realised

Greenfield Student Village is a student residential project located adjacent to Royal Holloway University. Taking our inspiration from the existing site character and landscape features a legible site masterplan has been created. The buildings are situated around a public central square, with more intimate courtyard spaces forming semi-private landscape experiences for the students.

Each courtyard has its own unique character through the use of different fruit trees and colour-based planting palettes. A linear park forms a link between the existing formal retained landscape to the north and the lake to the south, creating an active green space for both passive and active recreation, including exercise stations, a half basketball court, and rock-climbing boulders. 
Back to   All projects
Client

Royal Holloway University London

Developer

Balfour Beatty Investments

Architects

Whitam Cox

Engineers

Walsh